top of page
Zoeken

Upcycling: van oude jurk naar nieuwe sweater

Al heel lang hing er in mijn kast een mooie jurk, die ik vaak met veel plezier gedragen heb. Alleen nu was er een klein probleem, ik pastte de jurk niet meer! En dat ging ook 1,2,3 niet veranderen. En omdat ik nogal slecht ben in mooie spullen wegdoen, bedacht ik een nieuwe bestemming, namelijk een mooie sweater voor mijn zoontje.


Hieronder een foto van mijn oude jurk.


Oude jurk

Voor het patroon van de sweater gebruikte ik het gratis patroon van de Movie Night Pajamas. Het is een simpel patroonje met een halsboordje en mouwboordjes. Je hoéft er dus geen pyjama van te maken! Het voor- en achterpand knipte ik uit de jurk. Het voorpand kon ik er niet volledig uithalen (i.v.m. de naden die in de jurk zaten), dus werden dat twee delen met een naad op middenvoor. Dat vond ik niet mooi dus bedacht ik om er een katoenen band overheen te stikken. Ook had ik niet genoeg stof om er de mouwen uit te halen. Die knipte ik dus van een restje french terry dat ik nog had liggen van een eerder project. Voor de boordjes gebruikte ik soepele boordstof.


En zie hier het resultaat:


upcycling sweater movie night pajamas pattern
Upcyclede sweater

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page